Fynsk sortspætte

Her på Fyn er der officielt kun ét enkelt ynglepar af sortspætte. Det er faktisk lidt underligt, for de har været her i omkring 10 år, og de synes at have held med ynglen hvert år – man skulle tro at bestanden ville være voksende. Det er den sikkert også, men bestanden af fuglekikkere her på Vestfyn, hvor det oprindelige par holder til, er meget lav. Så der er en vis mulighed for at vi helt enkelt ikke har fundet de nye par endnu.

Jeg har opgraderet mit store objektiv, og tog den nye 500mm med ud for at kigge efter sortspætter – og for én gangs skyld lykkedes planen over al forventning. Lys var der ikke noget af, men det betyder ikke stort med de nye sensorer – disse billeder er taget ved ISO10.000, det er jo faktisk helt forrykt, når man har været vant til kameraer der er bare to generationer ældre.