Vandrikse ved iskanten

Det ser jo godt ud, når den sådan går rundt på isen. Jeg lå med siden til sollyset, og fuglene var derfor altid i side- eller modlys. Det er en udfordring, men giver også nogle kønne billeder. Alle billeder er taget med Canon EOS 5D III og Canon EF 500 L IS USM, af og til med tc1.4 mk II.

Indtil søndag d. 14/2 var Danmark for en gangs skyld havnet i en vinterlig situation. Det er dårligt nyt for en masse forskellige fuglearter, som her i landet befinder sig på deres absolutte nordgrænse. Det er standfugle som isfugl, slørugle, vandrikse og sikkert flere, og så er det trækfugle som f.eks. skovsneppe, der egentlig burde være i Vesteuropa nu, men som har vænnet sig til at “det går nok” i de milde danske vintre, og så bliver meget pressede når vinteren pludselig indhenter dem nordfra.

Dårligt nyt for fuglene KAN udnyttes af fuglefotograferne; sjældent har Internettet set sådan et influx af billeder af især vandrikse og skovsneppe. Begge fugle lever normalt yderst diskret, men den strenge kulde, og deres deraf stærkt indskrænkede fødemuligheder, fik begge arter “ud i det åbne” – og fotograferne var hurtige til at kapitalisere på situationen. Uden at pudse min egen glorie mere end højst nødvendigt, så var “min” vandrikse en som jeg kunne have haft held med også uden hård frost – men nu blev det altså en af de flotte, klare dage som jeg endte med at besøge den, og det gav billederne lidt ekstra i form af is og sne. Husk at klikke billederne op!