Grønspætter på grønsværen

En attraktiv fugl i landskabet. En glad fotograf. En højere enhed. Klik for et større billede.

Jeg skriver på et blogindlæg om alle fokusindstillingerne på et Canon dSLR, og det er i færd med at blive en længere smøre. Men bloggen skal jo ikke gå helt i stå af den grund, så her kommer lige en serie fra et herligt møde med en af vores allermest sky fugle fra den hjemlige andedam. De er faktisk så sky at det, før denne mindeværdige eftermiddag, aldrig var lykkedes mig at komme bare nogenlunde på skudhold af en. Det blev der heldigvis lavet om på.

Billederne er taget med EOS 7D II med EF 500 L IS USM og TC 1.4 II. Auto iso på det meste, og vekslen imellem One Shot og AI Servo, alt efter om fuglene sad nogenlunde stille eller var i bevægelse. Bemærk at der er mindst to forskellige individer på billederne; en voksen han og en hun/yngre fugl.

Der kom så også lige en Misteldrossel Turdus viscivorus forbi, det synes jeg var udmærket!

Husk at klikke på det første billede i galleriet for at se billederne i stor størrelse, og overvej at daske til f11 for kun at have billeder på skærmen.

2 comments

 1. Hej
  Jeg synes det er super fedt du har lavet dette med indstillinger og data på billeder der blevet taget .
  For en som mig ,som er ret nybegynder med billeder af fugle bliver det en stor hjælp . Har selv en 7D mark II og 1 dx mark 1 som jeg næsten lige har købt brugt samt jeg næsten lige har købt canon 500 mm F4 II. Min 7D II har jeg virkeligt store problemer med skarphed og få focus .Så det glæder mig at jeg så lige dit links idag og vil prøve nogle af indstillingerne Tak. Har et problem med at få øjet skarpt og samt se ringene i øjet og hvad gør man lige der .Mine bliver hel mørke eller man kan med nød se lidt af ringen, som er vigtigt i billedet har jeg få fortalt af kloge folk. Jeg glæder til næste gang du tilføjer noget mere . Så lige dit opslag på facebook under DOF Fyn tilfældigt idag .
  Venligt Hilsen
  Steen Vagner

  • Hej Steen tak for kommentarerne – du er da helt sikkert på rette vej med udstyret, det med at få det til at spille er mest et spørgsmål om mere øvelse! Jeg har også haft store problemer med at få skarpe billeder med 7DII, så første trick må være at gøre som jeg og skifte til One Shot focus mode på alt hvad der sidder stille, og se om det hjælper. Skriv gerne igen når du har eksperimenteret lidt, så kan vi prøve at indkredse det lidt mere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *